Even alleen met mijn nieuwe Mac en iPad 2...

Sinds twee weken ben ik in het bezit van een MacBook Pro; de nieuwste laptop van Apple. Na Microsoft, was het nu tijd voor Apple. Een spannend moment, maar meteen bij het opstarten van de laptop wist ik dat het een goede keus was. Ik ben behoorlijk onder de indruk van het zogenaamde 'intuïtief computeren'. Heerlijk, even alleen met mijn MacBook. En vanaf aanstaande vrijdag hopelijk ook met mijn nieuwe iPad. Want vanaf 17.00u is ie in Nederland te koop; iPad 2. Ik kan haast niet wachten. Het is eigenlijk te zot voor woorden: ik droom er zelfs over...

De iPad spreekt zeer uiteenlopende doelgroepen aan; kinderen, jongeren, en vanwege het gebruiksgemak is de iPad ook uitermate geschikt voor senioren. En hij lijkt me ook zeker interessant voor andere groepen waarbij het digibeet-gehalte hoog is (eerste en tweede generatie allochtonen, lageropgeleiden, laaggeletterden). Daar lees je helaas nog bijzonder weinig over.
Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om - samen met mijn nieuwe iPad - presentaties te geven, onder andere over de iPad aan die doelgroepen. De voorbereidingen ervan zijn al gestart.

En voor wie nog niet overtuigd is van het nut van de iPad voor senioren, komt hier meneer Strubbe:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten