Blauwe Maandag: ga lezen!

Vandaag is het Blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. De derde maandag van januari zou de dag zijn waarop de meeste mensen zich neerslachtig, weemoedig of treurig voelen. Onlangs kwam ook de oplossing daarvoor uit Britse hoek: lezen is het beste middel tegen stress!

Onderzoek toont aan dat zes minuten lezen het stressniveau van proefpersonen met 68 procent laat dalen. Ook het luisteren naar muziek, een kop thee drinken of een wandeling doen wonderen in de strijd tegen stress. De onderzoekers maten het niveau van stress en de hartslag van mensen tijdens verschillende activiteiten. Daaruit blijkt dat door te lezen het stressniveau met 68 procent daalt. Het feit dat iemand zich moet concentreren tijdens het lezen, helpt hart en spieren ontspannen.
Bij muziek beluisteren is de daling 61 procent, door thee te drinken zakt de stress met 54 procent en door een wandeling met 42 procent. Een computerspel spelen helpt niet om rustig te worden. Het stressniveau daalt weliswaar met 21 procent, maar de hartslag blijft even hoog.

En als geen van bovenstaande dingen werken vandaag, kan ik je nog één tip geven: Wear Sunscreen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten