Animo mediawijsheidproject?

Beste collega's uit de bibliotheek-, film- en onderwijswereld,

Two Ambassadors en JONGLEERT willen samen een workshop voor jongeren maken over beeldvorming en de millenniumdoelen. Wij willen peilen hoeveel animo hiervoor is.

Aan de hand van de reclamespots over de millenniumdoelen van de Two Ambassadors in Afrika, leren jongeren tijdens deze workshop kritisch kijken naar de manier waarop media in de westerse wereld de werkelijkheid weergeven.
In de clips spelen de Two Ambassadors voortdurend met de manier waarop wij gemanipuleerd worden door de media. Ze zoeken de grenzen van mediamanipulatie op. Hoe ver kun je daarin gaan? Hun eigenzinnige methodes zijn een geschikt startpunt voor de discussie aan de hand waarvan de jongeren een eigen mening kunnen vormen.
In de workshop zullen de makers èn acteurs Peter Sterk en Fedor van Rossem uitleggen hoe zij te werk zijn gegaan bij het schrijven, filmen en monteren van de clips. Wat wilden zij bereiken en welke keuzes moesten ze daarvoor maken? Hun humoristische, maar ook aangrijpende verhalen geven jongeren een kijkje achter de schermen waardoor de clips een extra dimensie krijgen.

Na het debat kunnen jongeren zelf een clip over een millenniumdoel maken. Ze komen hierdoor in aanraking met de preproductie-, de productie en de postproductiefase van het filmproces. Hierdoor ervaren ze zelf de grote invloed die je hebt als mediaproducer. Maar ook hoe je een onderwerp als de millenniumdoelen concreet kan maken via een mediaproductie.

De Two Ambassadors brengen in deze workshop verschillende werelden bij elkaar; die van de alledaagse werkelijkheid van mensen in een derdewereldland èn die van jongeren in onze media-gedomineerde samenleving. Het doel van de workshop is de horizon van de jongeren te verbreden. Hoe ze van passieve mediaconsument kritische mediaproducer kunnen worden. Daarnaast willen wij de millenniumdoelen onder de aandacht brengen. Jongeren uitdagen na te denken òf en wat zij zelf kunnen bijdragen om de millenniumdoelen te realiseren. Mediabewustzijn èn wereldlijk bewustzijn creëren op een manier die jongeren aanspreekt.

Wij zijn erg benieuwd of je mogelijkheden ziet deze (kostenloze) workshop op jouw werkterrein in te zetten. Graag vernemen we dat op korte termijn. Ook voor vragen kun je uiteraard contact opnemen.

Hartelijke groet mede namens de Two Ambassadors,

Karen Jong

Hieronder vind je een paar voorbeelden van reclamespots van de Two Ambassadors;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten